Websitebezoekers steeds meer via mobiel en tablet dan via desktop

Smartphones en tablets zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze samenleving. Vrijwel iedereen heeft er een en gebruikt deze dagelijks. Niet verwonderlijk, want je kunt er nagenoeg alles mee doen. Zo kun je bijvoorbeeld internetten met een tablet en smartphone. Hierdoor hoef jij dus steeds minder achter een vaste computer te kruipen om websites te bezoeken. Dit is ook terug te zien in statistieken van veel websites. Mensen bezoeken websites namelijk veel vaker via hun mobiel of tablet dan via een vaste computer.

Statistieken in kaart brengen

Een eigen website bouwen is natuurlijk leuk. Wanneer je er verder niets mee wilt bereiken, hoef je verder niet op statistieken te letten. Wil jij echter wel wat met je website bereiken? Dan is het belangrijk om de nodige informatie in kaart te brengen. Denk bijvoorbeeld aan websitebezoekers. Deze kun je makkelijk in kaart brengen met een applicatie als i-mining. I-mining telt niet alleen het aantal bezoekers, maar geeft ook aan op welke pagina’s websitebezoekers actief zijn. Daarnaast krijg je informatie over waar bezoekers op klikken. Zo kun jij de activiteiten op jouw site goed in kaart brengen.Websitebezoekers

Hoe bezoekt iemand jouw website?

Mensen bezoeken websites tegenwoordig niet vaak meer via een vaste computer. Om dit inzichtelijk te krijgen, kun jij ook gebruikmaken van i-mining. Je kunt zo namelijk ook precies in kaart brengen hoe mensen jouw website bezoeken. Maken ze hiervoor gebruik van een vaste computer, een tablet of een smartphone? I-mining brengt het precies voor jou in kaart. Zodoende krijg je een duidelijk overzicht van de apparaten waarmee bezoekers jouw website bezoeken.

Websiteverkeer kopen heeft weinig effect

Wil jij meer websitebezoekers? Dan heb je verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld websiteverkeer kopen. Dit heeft echter niet veel zin wanneer jouw websitebezoekers vooral actief zijn op een smartphone of tablet. Op deze apparaten zoeken mensen een stuk minder vaak op het internet naar informatie. In dat geval worden websites vaak bereikt via sociale media zoals Facebook. Om meer bezoekers te trekken, kun je dan ook beter gaan adverteren op bijvoorbeeld Facebook. Veel mensen zien zo jouw advertentie en hoeven er alleen maar op te klikken om op jouw site te komen. Hierdoor trek jij meer websitebezoekers dan door websiteverkeer te kopen.

Verbeter je SEO

Veel website-eigenaren willen rekening houden met de manier waarop een bezoeker van de ene naar de andere pagina op de site gaat. Vooral wanneer je meer bezoekers wil krijgen dankzij Elite Website Traffic of social media zoals TikTok gaat gebruiken om je conversies te verhogen. Een webdesigner moet de layout simpel, netjes en overzichtelijk houden. Het behouden van bepaalde advertentieblokken is wel mogelijk. Test je site via verschillende internetverbindingen, zowel snelle als langzame.


Je kunt ook meer bezoekers naar je website krijgen dankzij andere kanalen en manieren:

  • On-page SEO

Als je een nieuwe site hebt moet je proberen long-tail keywords te gebruiken waarmee je de kans vergroot dat je hoger in SERP komt. Zorg vooral voor content van goede kwaliteit, want Google houdt van informatie. Gebruik tevens een landing page van hoge kwaliteit. Bezoekers die op een goede landing page terechtkomen zullen eerder overgaan tot het kopen van een dienst of product. Dit heet conversie. Gebruik hiervoor gratis proefperiodes, kortingscodes of andere acties.

  • Off-page SEO

Je bezoekers via een andere site binnenhalen is ook een geweldige manier om meer mensen naar je site te halen. Voeg je website toe aan een online directory, een review website of zorg voor kwalitatieve backlinks op sites in dezelfde bedrijfscategorie. Zet alle opties op je to-do list.

  • Blogging

Wanneer je bedrijfsgegevens en diensten op je webpagina staan, is het belangrijk om goede informatie en artikelen te delen zodat je meer bezoekers trekt. 5 à 10 artikelen is een goed begin. Daarna kun je webTrafficgeeksdiabolic traffic bot het werk laten doen.