FAQs

Wat is i-mining?

I-mining is een applicatie die jou helpt de bezoekers van jouw website in kaart te brengen. Op deze manier weet jij precies hoeveel verschillende mensen een bezoek brengen aan jouw site. Dat is echter niet het enige. Nee, want i-mining houdt ook bij hoeveel bezoeken er aan een website gebracht worden. Daarnaast houdt de applicatie precies bij welke pagina’s veel bezocht worden en waar de bezoekers op klikken. Dit wordt weergeven in grafieken, zodat het voor jou in één oogopslag duidelijk wordt. Daarnaast is het mogelijk gedetailleerde rapporten te ontvangen over gegevens van websitebezoekers.

Wat kost i-mining?

I-mining gebruiken hoeft jou niets te kosten. Wanneer je de applicatie echter maximaal wilt benutten, doe je er goed aan voor de betaalde versie te kiezen. Dit bied je tevens veel meer mogelijkheden. De goedkoopste mogelijkheid is de pro-versie. Hiervoor betaal je maandelijks minimaal 7,50 euro. Hiermee worden bezoeken en pageviews gemeten, worden specifieke en standaard tijdperioden bijgehouden, ontvang je uitgebreide referrer& technologische en demografische rapportages en wordt een klikpaden-analyse gemaakt. Wil jij nog meer uit i-mining halen? Kies dan voor het premium-pakket. Dit kost je minimaal 16,50 euro. Hiermee worden, naast de punten uit het pro-pakket, unieke bezoekers, bezoeken en pageviews gemeten. Daarnaast ontvang je zoekmachine- en zoekwoordrapportages.

In hoeverre helpt i-mining bij advertenties?

I-mining is bijzonder nuttig bij advertenties. Dit komt voornamelijk omdat je weet welke bezoekers er op je website komen. Hierdoor wordt het makkelijk de interesses van jouw publiek in kaart te brengen. Met de applicatie weet jij namelijk precies het gedrag van je websitebezoekers. Deze informatie kan bijzonder nuttig zijn voor adverteerders. De kans dat zij willen adverteren, is namelijk een stuk groter wanneer jij uitgebreide statistieken aan kunt leveren. Zij weten zo veel over je doelgroep en kunnen gerichte advertenties aanbieden.

Waarom websiteverkeer kopen?

Sommige sites trekken nauwelijks bezoekers. Websiteverkeer kopen kan in dat geval uitkomst bieden. Door verkeer voor je website te kopen, lijkt het alsof het druk is op je website. Dit wordt geregistreerd door zoekmachines. Hierdoor kom je op een hogere positie terecht. Als gevolg hiervan komen er automatisch meer echte bezoekers naar jouw site. Nadeel van websiteverkeer kopen is dat het vaak geld kost. Voordat je websiteverkeer koopt is het verstandig eerst te kijken hoeveel bezoekers er nu op je site komen. Dit kan met behulp van i-mining.

Waar gebruik je een webtracker voor?

Een webtracker wordt doorgaans voor niets anders gebruikt dan het meten van verkeer op jouw website. Op deze manier weet je precies hoeveel bezoekers er op een bepaald moment op een site zijn geweest. Deze gegevens kunnen bijzonder handig zijn, al wordt er vaak nog niet het maximale uitgehaald. Wanneer jij meer uit deze gegevens wilt halen, is het belangrijk om te weten dat er verschil zit in webtrackers. Betaalde webtrackers, zoals i-mining, leveren vaak veel meer informatie op. Dit kun jij vervolgens gebruiken om jouw website te verbeteren.

Wat is het belang van statistieken over realtime bezoekers?

Veel sites die i-mining gebruiken, richten zich alleen op bezoekersaantallen op bepaalde dagen. Er wordt vrijwel nooit wat gedaan met statistieken over realtime bezoekers. Dit kan zeker van toegevoegde waarde zijn. Zeker wanneer je werkt met mailings of advertenties. Op basis van deze realtime bezoekers kun jij bepalen in hoeverre jouw mailing of advertentie aanslaat. Deze gegevens kun jij vervolgens weer gebruiken bij toekomstige campagnes. Statistieken over realtime bezoekers zijn dus zeer waardevol.