Wat is een webtracker precies?

stats on page

Heb jij net een website gebouwd? Dan verwacht je mogelijk niet direct veel websitebezoekers. Maak je echter niet te druk. Vrijwel iedere website heeft in het begin te maken met lage bezoekersaantallen. Sommige mensen met een eigen website hebben echter geen idee hoeveel mensen er op hun website komen. Zij hebben er ook geen weet van dat dit vrij makkelijk in kaart te brengen is. Hoe? Met behulp van een webtracker. Maar wat is een webtracker eigenlijk precies? Meer hierover lees je in onderstaande tekst.

Bezoekersaantallen

analytics statsEen webtracker houdt zich hoofdzakelijk bezig met het in kaart brengen van verkeer op jouw website. Er zijn tegenwoordig verschillende varianten van op de markt. Heb jij de meest simpele variant? Deze brengt vaak alleen het aantal bezoekers in kaart. Desondanks kan deze informatie heel erg nuttig zijn. Zo weet je namelijk direct of jouw website een succes is. Sommige gratis webtrackers bieden je daarnaast inzichten in de paginabezoeken. Hierdoor weet je precies welke pagina’s op jouw site veel bezocht worden en welke niet. Met behulp van deze info kun jij jouw site vervolgens aanpassen en efficiënter maken. Zoek jij nog een gratis webtracker? Dan is i-mining zeker weten een aanrader.

Betaalde webtrackers

Naast de gratis webtrackers kun jij ook voor de betaalde variant kiezen. Deze bieden je vaak wat meer inzichten dan alleen bezoekersaantallen. Met de betaalde applicaties kun je bijvoorbeeld ook zien waar websitebezoekers op klikken. Soms is het zelfs mogelijk om complete rapportages te ontvangen over zoekmachines en zoekwoorden. Hierdoor wordt het natuurlijk heel wat makkelijker om jouw website aan te passen. Naast de gratis variant kun je bij i-mining ook verschillende betaalde webtrackers aanschaffen.

Meer te weten komen over webtracker

Zoals je in de bovenstaande tekst kon lezen, kan een webtracker heel erg handig zijn voor jouw website. Toch zijn veel mensen nog enigszins terughoudend wanneer het hierom gaat. Vaak wordt er namelijk gedacht dat er betaald moet worden voor webtrackers. Bij sommige webtrackers is dit inderdaad het geval, maar er zijn ook een aantal gratis versies op de markt. Probeer dan ook eens zo’n gratis versie om te kijken of het iets voor jou is. Bevalt het goed? Schaf dan een betaalde versie aan. Met een betaalde webtracker krijg je namelijk veel meer mogelijkheden. Wil jij meer te weten komen over webtrackers? Klik dan hier!

Websiteverkeer kopen of webtracker gebruiken?

Veel mensen prefereren websiteverkeer kopen boven een webtracker. Zij denken dat dit effectiever is om op de korte termijn meer websitebezoekers te trekken. Dit is op de korte termijn ook het geval, maar op de lange termijn is het een stuk minder effectief. Met een webtracker krijg je namelijk inzicht in relevante informatie. Dit is niet het geval wanneer jij verkeer voor je website koopt. Dankzij een webtracker weet jij dus precies op welke punten jouw site wel en juist niet goed scoort. Dit kun je vervolgens aanpassen, zodat er alsnog meer bezoekers naar je website komen. Bovendien is een webstracker een stuk goedkoper dan websiteverkeer kopen. In sommige gevallen is een webtracker zelfs gratis.