Wat is een webtracker precies?

stats on page

Heb jij net een website gebouwd? Dan verwacht je mogelijk niet direct veel websitebezoekers. Maak je echter niet te druk. Vrijwel iedere website heeft in het begin te maken met lage bezoekersaantallen. Sommige mensen met een eigen website hebben echter geen idee hoeveel mensen er op hun website komen. Zij hebben er ook geen weet van dat dit vrij makkelijk in kaart te brengen is. Hoe? Met behulp van een webtracker. Maar wat is een webtracker eigenlijk precies? Meer hierover lees je in onderstaande tekst.

Bezoekersaantallen

analytics statsEen webtracker houdt zich hoofdzakelijk bezig met het in kaart brengen van verkeer op jouw website. Er zijn tegenwoordig verschillende varianten van op de markt. Heb jij de meest simpele variant? Deze brengt vaak alleen het aantal bezoekers in kaart. Desondanks kan deze informatie heel erg nuttig zijn. Zo weet je namelijk direct of jouw website een succes is. Sommige gratis webtrackers bieden je daarnaast inzichten in de paginabezoeken. Hierdoor weet je precies welke pagina’s op jouw site veel bezocht worden en welke niet. Met behulp van deze info kun jij jouw site vervolgens aanpassen en efficiënter maken. Zoek jij nog een gratis webtracker? Dan is i-mining zeker weten een aanrader.

Betaalde webtrackers

Naast de gratis webtrackers kun jij ook voor de betaalde variant kiezen. Deze bieden je vaak wat meer inzichten dan alleen bezoekersaantallen. Met de betaalde applicaties kun je bijvoorbeeld ook zien waar websitebezoekers op klikken. Soms is het zelfs mogelijk om complete rapportages te ontvangen over zoekmachines en zoekwoorden. Hierdoor wordt het natuurlijk heel wat makkelijker om jouw website aan te passen. Naast de gratis variant kun je bij i-mining ook verschillende betaalde webtrackers aanschaffen.

Meer te weten komen over webtracker

Zoals je in de bovenstaande tekst kon lezen, kan een webtracker heel erg handig zijn voor jouw website. Toch zijn veel mensen nog enigszins terughoudend wanneer het hierom gaat. Vaak wordt er namelijk gedacht dat er betaald moet worden voor webtrackers. Bij sommige webtrackers is dit inderdaad het geval, maar er zijn ook een aantal gratis versies op de markt. Probeer dan ook eens zo’n gratis versie om te kijken of het iets voor jou is. Bevalt het goed? Schaf dan een betaalde versie aan. Met een betaalde webtracker krijg je namelijk veel meer mogelijkheden. Wil jij meer te weten komen over webtrackers? Klik dan hier!

Websiteverkeer kopen of webtracker gebruiken?

Veel mensen prefereren websiteverkeer kopen boven een webtracker. Zij denken dat dit effectiever is om op de korte termijn meer websitebezoekers te trekken. Dit is op de korte termijn ook het geval, maar op de lange termijn is het een stuk minder effectief. Met een webtracker krijg je namelijk inzicht in relevante informatie. Dit is niet het geval wanneer jij verkeer voor je website koopt. Dankzij een webtracker weet jij dus precies op welke punten jouw site wel en juist niet goed scoort. Dit kun je vervolgens aanpassen, zodat er alsnog meer bezoekers naar je website komen. Bovendien is een webstracker een stuk goedkoper dan websiteverkeer kopen. In sommige gevallen is een webtracker zelfs gratis.

12 Comments

 1. Rudy van Velzen

  Sinds ik mijn website gebouwd heb, maak ik al gebruik van een webtracker. Op deze manier weet ik precies hoeveel bezoekers er op mijn website komen. Leuke statistieken, maar ik vraag me echt af wat je ermee kunt. Kan iemand mij misschien wat meer vertellen over de mogelijkheden met een webtracker?

  Reply
 2. Julian de Waard

  Zelf een tijdje de gratis versie van i-mining gebruikt. Ben er zeer tevreden over en wil nu overstappen naar de betaalde. Ik twijfel alleen of ik het pro- of premium-pakket aan zal schaffen. Kan iemand mij hier misschien wat meer informatie over geven? Het gaat om een relatief grote website.

  Reply
 3. Jacqueline Overeem

  Ik maak gebruik van i-mining. Weet niet of dit een webtracker is of dat dit weer net iets verder gaat dan dat. I-mining telt namelijk niet alleen je bezoekersaantallen, maar geeft je ook bruikbare informatie over je bezoekers. Deze gegevens zijn voor mijn bedrijf van onschatbare waarde!

  Reply
 4. Willy van Kuil

  Ik maak sinds kort ook gebruik van de webtracker van iMining. Voorheen was ik niet zo’n fan van dergelijke technieken, maar ik ben compleet bijgedraaid wat dat betreft. Heb er al de nodige nuttige informatie mee vergaard. Zo weet je bijvoorbeeld welke pagina’s van je website goed bezocht worden en welke niet. Ideaal dus wat mij betreft!

  Reply
 5. Roy Hendriks

  Voor mij was het hele fenomeen ‘webtracker’ vooralsnog onbekend. Na het lezen van dit artikel ben ik mij er echter toch maar wat meer in gaan verdiepen, omdat ik zeker kansen zag voor mijn website. Inmiddels maak ik bijna een jaar gebruik van een webtracker en ik ben zeer te spreken over de resultaten die het mij oplevert!

  Reply
 6. Lou de Graaf

  Ik zie, hoor en lees steeds meer over een webtracker, maar toch weet ik zelf nog steeds niet wat het precies is. Schijnt dat het handig is voor bedrijven met een eigen website. Ook voor mij zou het dus handig zijn. Maar omdat ik niet weet wat het is, kan ik lastig een oordeel vellen. Kan iemand mij van wat meer informatie voorzien?

  Reply
 7. Lou de Graaf

  Ik zie, hoor en lees steeds meer over een webtracker, maar toch weet ik zelf nog steeds niet wat het precies is. Schijnt dat het handig is voor bedrijven met een eigen website. Ook voor mij zou het dus handig zijn. Maar omdat ik niet weet wat het is, kan ik lastig een oordeel vellen. Kan iemand mij van wat meer informatie voorzien?

  Reply
 8. Hannah Meinders

  Ik heb net mijn eigen website laten bouwen door een professional. Hij vroeg mij recent of hij een webtracker moest installeren. Geen flauw idee wat dit is en wat je ermee kan. Heb gezegd dat ik er op korte termijn op terug zou komen. Daarom ben ik benieuwd of het de moeite waard is. Ik verkoop verschillende producten via mijn site. Weet niet of dat belangrijk is om te weten, maar toch.

  Reply
 9. Floris Bommel

  Wil jij het aantal bezoekers en het gedrag van deze bezoekers op jouw website vastleggen? Dan mag een webtracker echt niet ontbreken. Er zijn vandaag de dag allerlei verschillende soorten, dus moet je wel weten wat je precies wilt bereiken met de webtracker. Veel mensen kiezen er lukraak eentje uit, maar dit raad ik jou niet aan.

  Reply
 10. Remco Pieters

  Sinds kort richt ik mij met mijn website op online marketing. Ik probeer de website bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen, met het doel om zoveel mogelijk te verkopen. Nu las ik hier zojuist over de webtracker. Het klinkt interessant om zo’n ding te gebruiken, maar werkt het ook echt? Dit wil ik graag eerst weten voor ik ermee start.

  Reply
 11. Rogier Verhulst

  Tot het lezen van dit artikel had ik dus echt nog nooit gehoord van een webtracker. Ben me er eens verder in gaan verdiepen en ik werd er steeds positiever over. Heb er eentje aangeschaft en ben er rustig mee begonnen. Inmiddels een tijdje bezig, maar ik wil eigenlijk al niet meer zonder. Ik kan iedere dan ook een webtracker aanraden om het websiteverkeer in kaart te brengen!

  Reply
 12. Youri W.

  Nou, ik heb het afgelopen halfjaar voor het eerst een webtracker gebruikt. Was in het begin ontzettend enthousiast, maar het systeem begon steeds meer gebreken te vertonen. De laatste maanden werkte de webtracker zelfs helemaal niet meer. Op dit moment maak ik er dan ook geen gebruik meer van. Waardeloos!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *