Websitebezoekers steeds meer via mobiel en tablet dan via desktop

Smartphones en tablets zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze samenleving. Vrijwel iedereen heeft er een en gebruikt deze dagelijks. Niet verwonderlijk, want je kunt er nagenoeg alles mee doen. Zo kun je bijvoorbeeld internetten met een tablet en smartphone. Hierdoor hoef jij dus steeds minder achter een vaste computer te kruipen om websites te bezoeken. Dit is ook terug te zien in statistieken van veel websites. Mensen bezoeken websites namelijk veel vaker via hun mobiel of tablet dan via een vaste computer.

Statistieken in kaart brengen

Een eigen website bouwen is natuurlijk leuk. Wanneer je er verder niets mee wilt bereiken, hoef je verder niet op statistieken te letten. Wil jij echter wel wat met je website bereiken? Dan is het belangrijk om de nodige informatie in kaart te brengen. Denk bijvoorbeeld aan websitebezoekers. Deze kun je makkelijk in kaart brengen met een applicatie als i-mining. I-mining telt niet alleen het aantal bezoekers, maar geeft ook aan op welke pagina’s websitebezoekers actief zijn. Daarnaast krijg je informatie over waar bezoekers op klikken. Zo kun jij de activiteiten op jouw site goed in kaart brengen.Websitebezoekers

Hoe bezoekt iemand jouw website?

Mensen bezoeken websites tegenwoordig niet vaak meer via een vaste computer. Om dit inzichtelijk te krijgen, kun jij ook gebruikmaken van i-mining. Je kunt zo namelijk ook precies in kaart brengen hoe mensen jouw website bezoeken. Maken ze hiervoor gebruik van een vaste computer, een tablet of een smartphone? I-mining brengt het precies voor jou in kaart. Zodoende krijg je een duidelijk overzicht van de apparaten waarmee bezoekers jouw website bezoeken.

Websiteverkeer kopen heeft weinig effect

Wil jij meer websitebezoekers? Dan heb je verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld websiteverkeer kopen. Dit heeft echter niet veel zin wanneer jouw websitebezoekers vooral actief zijn op een smartphone of tablet. Op deze apparaten zoeken mensen een stuk minder vaak op het internet naar informatie. In dat geval worden websites vaak bereikt via sociale media zoals Facebook. Om meer bezoekers te trekken, kun je dan ook beter gaan adverteren op bijvoorbeeld Facebook. Veel mensen zien zo jouw advertentie en hoeven er alleen maar op te klikken om op jouw site te komen. Hierdoor trek jij meer websitebezoekers dan door websiteverkeer te kopen.